Mijn ouders vonden het een raar idee om kerst te vieren met cadeau’s nadat mijn broertje van zijn Sintgeloof viel. Maar surprises en gedichten zagen ze nog minder zitten dus een nieuwe traditie werd geboren. Superhip in de jaren ‘80, vanaf toen gaven we elkaar kerstcadeau’s. Tot er decennia later kleinkinderen waren die werden opgevoed met het Sintgeloof. Een periode van hernieuwde traditie brak aan, waarin we de kerstcadeau’s achterwege lieten. Ergens dit jaar besloot het jongste kleinkind haar Sintgeloof op te geven en  was het tijd voor beraad.

Wat vind jij speciaal?

Je wilt je partner dit jaar iets bijzonders geven. Niet een standaard off the shelf product, maar iets dat meer zegt. Je eerste stap is bedenken waar een speciaal cadeau aan moet voldoen. Voor sommigen zit dat in de kwaliteit, voor anderen in uniciteit, of de moeite die je er voor moet doen en voor weer anderen in de prijs. Wat vind jij eigenlijk belangrijk wanneer je de belangrijkste persoon in jouw leven iets schenkt?

Het verrassingselement

Dit is voor ons cruciaal. Danny en ik vinden het allebei geweldig om de ander te overvallen met iets onverwachts. De blik van de ander, het gevoel, de verbinding die dat oproept is geweldig. Zowel voor de gever als de ontvanger is dat genieten. Op mijn verjaardag krijg ik een A4 formaat bon waarop cryptisch staat wat we gaan doen op een bepaalde datum. Pas wanneer we op de dag zelf Mark Locock’s winkel/werkplaats in Ootmarsum binnen wandelen, snap ik dat we gaan glasblazen. De voorpret is voor mij een cadeau op zich! 

Grote blij

De tweede afweging bij het geven van een cadeau is tweeledig. Ik vraag me af hoe blij mijn partner met het cadeau zal zijn en hoe blij ik er van word om het te geven. Ik wil alleen iets geven dat hij heel leuk vindt. Tegelijkertijd wil ik er ook plezier aan beleven. 

Danny wil al jaren een keer met z’n zoons weg maar die houden telkens de boot af. Zelf een weekend lijkt geen optie, te druk met werk, school en vrienden. Voorzichtig peil ik waar wel ruimte is. Dan blijkt dat ze eigenlijk best met hem en eventueel mij weg willen, maar gehinderd worden door praktische vragen. Waar gaan we dan heen en hoe lang en wanneer, Bonnie wel of niet mee? Allemaal te tackelen gelukkig door ruimte geven, keuze bieden en overleg. Danny kreeg  vorig jaar een vakantie met zijn kinderen cadeau. Je zoons (20 en 22) gaan met jou een week op vakantie.

Het beste cadeau is…

Het mooiste cadeau is er een waar je allebei plezier aan beleeft. Uit onderzoek blijkt dat we het gelukkigst worden van ervaringen. Daar zit voorpret bij, de beleving an sich en de herinnering naderhand. Het is beter dan een groot cadeau omdat wat je ook krijgt, al snel onderdeel van je dagelijkse leven wordt. Het wordt normaal. In tegenstelling tot een ervaring, die altijd bijzonder blijft doordat je die kunt herbeleven. Met alle gevoelens en emotie die erbij hoorden. Het ideale cadeau is dus een ervaring.

Niets is leuker dan…

Elkaar nog beter leren kennen. Of je nu net bij elkaar bent of elkaar al lang kent. Door een Mind Dynamix profilering leer je jezelf en je partner beter kennen. Danny en ik verschillen behoorlijk op een aantal vlakken. Ons grootste verschil en ook struikelblok was het verschil in schakelen. Ik schakel supersnel, hij neemt dingen eerst goed onder de loep. Beiden hebben voor- en nadelen. 

Dit is niet iets wat we kunnen veranderen want het is de manier waarop onze hersenen nu eenmaal informatie verwerken. Maar we kunnen nu wel bewust kiezen hoe we ermee om willen gaan. Bovendien merk ik dat we veel meer begrip voor elkaar hebben. Hoe werkt Mind Dynamix dan, vraag je je wellicht af. 

Wat brengt het?

Mind Dynamix legt jouw breinarchitectuur bloot. Het laat zien hoe je in elkaar zit voor je persoonlijkheid zich vormt. Vergelijk het met een huis. Jouw breinarchitectuur is de basis van jouw huis. Natuurlijk kun je de buiten- en binnenkant opknappen, muurtjes wegbreken en ruimtes aanbouwen. Je kunt eraan werken. 

Het fundament van je huis is echter onveranderlijk, net als jouw breinarchitectuur. Die vormt zich tot ongeveer 1000 dagen na je conceptie. Tijdens deze periode ontwikkel je voorkeuren – ook wel experts genoemd in de Mind Dynamix benadering. Het leren herkennen en erkennen van jouw experts levert een sprong in je bewustwording op. 

/ = x 

Als je jouw inzicht deelt met anderen, levert het begrip en ruimte op. Ruimte om jezelf te mogen zijn. En wat is nu mooier dan dit ontdekken samen met je partner? Uit jullie individuele profielen volgt een partner profiel. Dat geeft weer waar jullie elkaar versterken en waar jullie elkaar tegenkomen. En als je wilt werken aan dat laatste zijn er MindMoves. Dit zijn simpele fysieke oefeningen (YouTube clips)die neurale paden in je brein aanleggen of beter begaanbaar maken. Door MindMoves kun je nieuwe paden of niet zo goed onderhouden paden, laten groeien tot goed begaanbare wegen. Het geeft je een brede set aan tools die je zowel in privé als op je werk kunt gebruiken.

Aanbieding

Speciaal voor jou heb ik een kerstaanbieding voor jullie. Als je voor 1 januari 2022 een Mind Dynamix partner profilering  boekt, ontvang je:

  • 2 individuele profielen
  • 1 partner profiel (een gezamenlijk profiel)
  • 3 uur uitleg (een uur per profiel)

Voor slechts €295,- (ipv €750,-). Waarom? Omdat ik het leuk vind om deze ervaring te delen. Omdat het leuk is om kerstcadeau’s te geven. En omdat het past bij mijn missie om de wereld een betere plek te maken. Inzicht in jezelf, je partner en jullie dynamiek maakt gelukkiger.

En wij?

Wij vierden dit jaar voor het eerst Sinterklaas met alles erop en eraan: lootjes trekken, geheimpje bewaren, surprises knutselen, gedichten schrijven en cadeautjes kopen. Ik geniet nog na, want hier droom ik al van sinds mijn ouders voor de kerstcadeau’s kozen. Dit eerste jaar was een test: vinden mijn kinderen het net zo leuk als ik? Anders gaan we volgend jaar alsnog voor de kerstcadeau’s… Gelukkig is het antwoord volmondig ‘ja’. Ze vonden het alle vier geweldig!