Ik begin in het Engels als eerbetoon aan mijn Amerikaanse en Britse vrienden. En omdat het over mijn Engelse e-boek gaat. De Nederlandse tekst vind je verder naar beneden.

My e-book on Connection is out

It took some time but here it is, published for everyone to read! Yeay, I’m over the moon happy!

Support

The translation process was a long and winding road. I translated the text myself and then asked for help from my American and British friends. A bit out of my comfort zone as I find asking for help a bit difficult. That is however why the support I got feels ever so valuable. I got great feedback and support for which I’m very grateful. 

& dilemma

But this great support also brought a dilemma. There is, I tell you, a vast difference in the way Americans prefer their texts, compared to the Brits. Which route to choose? I shared this conundrum on my socials and the feedback I took in was: make sure it is you we read in the text. So I mixed the US and UK style to suit me and my message and set out to write a serious and easy to read e-book. I think I succeeded, but you can be the judge of that!

My rocks

The fundament of my support network was formed by my American friend Clint Williamson and my British friend Jeremy Gordon. Clint scrutinised my texts which was immensely helpful for me. Jeremy helped in staying focussed on the context of what I was sharing in this e-book. The finishing touch was made by my friend Marion Klerken (YON) who designed the e-book in such a way it is appealing to see and read. It resulted in Connection as leadership style and growth model for your business

Thanks to all my friends over seas for your support! I hope I did you (and your language) justice.
I wish ya’ll a good read!

Mijn Engelstalige e-boek Verbinding is er

Het duurde langer dan gepland maar Connection is eindelijk gepubliceerd en ik ben er super blij mee!

Support

De vertaling ging niet zonder slag of stoot. Mijn Engels is erg goed dus vertaalde ik Verbinding als geluksbrenger, leiderschapsstijl en groeimodel, zelf. Toen volgde de stap ietwat buiten mijn comfortzone, de hulpvraag. Ik vroeg mijn Amerikaans en Britse vrienden om het concept te lezen en van kritiek te voorzien. De stap uit mijn comfortzone werd goed beloond. Ik kreeg hartverwarmende hulp en goede feedback waar ik enorm dankbaar voor ben.

& dilemma

Het bracht echter ook een dilemma met zich mee. De Amerikaanse voorkeur wijkt af van hoe de Britten liefst een tekst zien. Welke taal moest ik kiezen? Ik deelde mijn dilemma op social media en de belangrijkste feedback was: zorg dat de tekst bij jou past. Het doel was een serieus, makkelijk leesbaar e-boek met Amerikaanse en Britse elementen en passend bij mij en mijn boodschap. Volgens mij is het resultaat geslaagd, maar dat laat ik graag over aan jou.

Mijn steun en toeverlaten

De basis van mijn support netwerk waren Clint Williamson en Jeremy Gordon. Clint fileerde de tekst en Jeremy zorgde ervoor dat ik de context in het oog hield. Van onmisbare waarde. En de kers op de taart kwam van Marion Klerken (YON) die het e-boek ontwierp. Haar werk maakt het aantrekkelijk om te zien en te lezen. Het resultaat is Connection as leadership style and growth model for your business.

Ik ben super dankbaar voor de steun van mijn overzeese vrienden. Ik hoop dat ik hen en hun talen recht doe. Veel leesplezier!