Live Stream jitters

Woensdag 9 februari host ik mijn eerste live stream. Super spannend! Mijn grootste angst is dat er niemand kijkt. Niemand, helemaal niemand… Terwijl ik daar zit met mijn interviewee, ook gênant. Nodig ik je uit, kijkt er niemand naar ons. Ik stel het me voor en de angst vloeit weg. Het zou wel balen zijn, maar hoe erg is het echt?

Leuk leuk leuk

Als ik in dat gevoel van angst ga, lost het als het ware op. Dat is vreemd, zo erg vind ik het kennelijk niet. Uhh, hoe kan dat nou? Dat had ik niet verwacht. Hoe sta ik hier dan echt in? Zoals ik mijn coachees leer, het is een kwestie van perspectief dus vanuit welk perspectief kies ik hier naar te kijken? 

Ik besluit dit positief te bekijken en te omarmen dat dit is hoe mijn gevoel beweegt. Kennelijk vind ik dit zo leuk om te doen, dat het oké is als er niemand kijkt. Hoe kan dat en waar ligt dat aan?

Samenwerken

Het eerste dat in mij opkomt zijn de twee mannen met wie ik dit ga doen: Maikel en Bas. Beide fijne mensen en ik kijk er naar uit om met hen samen te werken die middag. Ik ben dus aan het werk met twee mensen die ik leuk vind. Dat is het grootste deel van de feestvreugde, waarbij andere dingen ietwat verbleken, kennelijk.

Leuk mens 1

Maikel is een oud-coachee bij wie ik maanden geleden een Mind Dynamix profiel afnam, er vanuitgaande dat het hem weinig nieuws zou brengen. Ik vraag me af welke toegevoegde waarde zo’n profiel heeft als je jezelf al goed kent (we deden dit na zijn coaching traject). Vooraf spraken we af dat ik hem ga interviewen over zijn ervaring, voor mijn social media. Inhoudelijk gaan we er pas dan op in en ik ben zeer benieuwd wat hij gaat delen met ons.

Het was een enorm plezier om Maikel te coachen omdat hij intelligent, intuïtief en een aanpakker is: he makes things happen. Doel helder en gaan. Bedachtzaam en onderzoekend, alles meenemend wat hij onderweg tegenkomt. Ik heb minstens evenveel genoten van zijn  proces als hij dat zelf deed, ook bij de moeilijke stukken.

Leuk mens 2

Bas is mijn broertje en digi expert, super techy in mijn ogen, al kijkt hij daar zelf ongetwijfeld met meer bescheidenheid naar. Hij bood aan me te helpen met het organiseren en realiseren van deze live stream. Heel fijn want solo was dit niet gelukt dat weet ik na alle voorbereidingen vrij zeker. En ook hij is fijn om mee samen te werken. We maakten samen mijn website (hij meer dan ik) en als ik vragen op digitaal gebied hebt, he’s got my back – tegen de tijd dat ik hem bel, weet ik niet eens meer dat ik er een heb. Ook hij heeft duidelijk het doel voor ogen en is heerlijk creatief in het oplossen van hordes die hij tegenkomt.

Desalniettemin ga ik wel mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk publiek te verzamelen op 9 februari om 16.00 op YouTube. En ja dit is een uitnodiging, ook als je niets met Mind Dynamix hebt, niet (meer) werkt of niks geeft om zelfontwikkeling, persoonlijke groei of authentiek leiderschap. Het wordt sowieso leuk, dus wees welkom.

You lose

Een live stream geeft de mogelijkheid tot direct contact met kijkers en tussen kijkers onderling. Dat is waar ik me op verheug en feitelijk het enige dat verloren gaat als je niet live kijkt. Potentiële kijkers die dat belangrijk vinden, zorgen wel dat ze erbij zijn, toch? Later terugkijken kan sowieso, want het interview met Maikel over zijn kijk op Mind Dynamix blijft beschikbaar op mijn socials (LinkedIn, facebook, Insta en YouTube).

Aaaarch!

Stel dat er toch niemand kijkt. Dan wordt het een leermoment. Dan wil ik weten waarom. Omdat ik niet de juiste doelgroep uitnodigde of mijn marketing campagne off was? Omdat het medium of tijdstip niet klopte of het onderwerp niet interessant genoeg was? Een onderzoekje want alles heeft een reden of zin, al is het de vraag of je dat kan achterhalen. Laten we dus hopen dat jij het interessant genoeg vindt en kijkt. Dan is er in elk geval 1 gezicht waar we een glimlach op kunnen toveren.

Ben erbij

Wees welkom bij mijn interview met Maikel Nijmeijer (Manager Operations Vicrea) om er achter te komen wat een Mind Dynamix profiel nou echt brengt. Aan inzicht en aan praktische bruikbaarheid, wat heb je er aan? We gaan het je vertellen! En interesseert het je niets? Kijk dan gewoon omdat het leuk is, je niets beters te doen hebt en je er altijd iets van opsteekt.

Klik hier om het interview te kijken