Een goede start in 2022

Daar ben je dan, in weer een nieuw kalenderjaar! Ik ben dit jaar gestart in de tuin onder de sterrenhemel met hier en daar een siervuurwerkje aan de horizon. Met het hele gezin zaten we met een drankje in de hand in onze jacuzzi, 38 graden, warm zat, neusjes in de koele avondlucht. Het was een feestje. Ik gun je dat jouw start dit jaar net zo fijn was. 

Voornemen vs besluit

Ik houd niet van voornemens, wel van besluiten. Een voornemen voelt voor mij te vrijblijvend. Teveel als iets waar je makkelijk onder uit kunt als het toch niet zo leuk/fijn/handig/leerzaam/planbaar/etc. blijkt als je dacht. Een besluit voelt als iets waar je 100% achter staat en moeilijker omkeerbaar is. Uiteindelijk zit dit in mijn hoofd. Je committeert je aan een doel of je dat nu een voornemen of besluit noemt. 

Hoe groot is je intentie?

En daar komt jouw intentie om de hoek. Je intentie is leidend bij het halen van je doel. En daar zit de crux. Je kunt starten met de juiste intentie en onderweg verdwalen in afleidende gedachten. Hoe helder je doel ook is, het is een must om je er intentioneel sterk mee te verbinden. Ben of doe je dat niet? Dan ben je kansloos. Je gaat dit doel niet bereiken.

Wat is jouw doel?

Je hebt, net als ik, ongetwijfeld een aantal doelen die je dit jaar wilt waarmaken. Stippen op je horizon waarvan je de vervulling voor je ziet. Als je meer dan één doel hebt, vallen er vaak een aantal af tijdens het jaar. Soms omdat ze minder belangrijk worden of niet meer passen. Soms worden ze ingeruild voor andere doelen of aangepast. Dat mag. Ontwikkeling en voortschrijdend inzicht zijn prachtige tools.

Prioriteit

Dat gezegd hebbende, is het wel fijn als je een deel van je doelen daadwerkelijk realiseert. Het prioriteren van je doelen helpt je hierbij. Er is een volgorde van belangrijkheid in je doelen, welke is dat? En hoe kun je borgen dat je bijvoorbeeld de eerste twee waarmaakt? Mij helpt het om mijn doelen te delen met mensen om me heen. Simpel en waar. Zowel privé als werkgerelateerde doelen blijven levend als je er regelmatig over praat of spart.

Werkdoel 

Als jij dit jaar een stap wil zetten naar een directeur-bestuurder of executive rol, dan heb je een ontwikkelpad te gaan. Anders zat je er al 😉 Waarschijnlijk ben je leidinggevend, wellicht op mt-niveau en hopelijk word je gesteund door je leidinggevende(n). Hoe je organisatie dit ook inricht, ik adviseer je om je te laten coachen zoals een topsporter. 

Topprestaties zet je neer met een topcoach

Een functie in de top van een organisatie is namelijk vergelijkbaar met topsport niveau. Er worden uitmuntende prestaties van je verwacht en verzaken is geen optie want dan gaat er iets stuk. Of dat nu de winst, een afdeling, klantrelaties, een werk/productieproces, jouw draagvlak, je imago, het werkklimaat of materiële schade is, het knaagt sowieso aan jouw zelfbeeld. 

Een coach is iemand die met je meeloopt, die je steunt, perspectieven biedt en je zelfkennis verrijkt. Onmisbaar bij het neerzetten van topprestaties in sport maar ook in het bedrijfsleven, bij NGO’s of in de politieke arena. Jij verdient die steun die we zo normaal vinden voor topsporters. Want het is abnormaal om te denken dat je het alleen kan. Presenteren op topniveau in je eentje is een illusie, vraag het maar eens na.

Jouw winst

Je voelt je gesteund, gestimuleerd, geïnspireerd, gehoord en gezien door je coach en dat maakt dat jij jouw topprestatie neer kunt zetten. Dat je dat kunt realiseren wat ze van je verwachten. Die stippen op de horizon? Die zijn voor jou!

Zin in een vliegende start dit jaar? Bel me en check of ik jouw vliegmotor ben: 06 48 20 91 22.